Huren

Bent u op zoek naar woonruimte voor een korte of lange periode voor uzelf of voor een werknemer? Geen punt, bij ons vindt u namelijk de woonruimte die u zoekt! Vanuit onze expertise zorgen wij voor een goede match tussen vraag en aanbod.

U hoeft zich niet bij ons in te schrijven en er is geen wachtlijst. Op onze website vindt u al ons aanbod van huurwoningen. Ziet u een woning die u graag wilt bezichtigen? Neem dan contact met ons op om een afspraak te maken.

Indien u uw wensen aan ons doorgeeft, kunnen wij kijken of er een passende woning binnen ons aanbod beschikbaar is of beschikbaar komt. Indien u vrijwillig gegevens toezend via de website of per mail zijn wij niet verantwoordelijk voor uw privacy. Op informatie waar wij u om vragen voor bijvoorbeeld het zoeken van een passende woning of het opstellen van een overeenkomst is ons privacybeleid van toepassing. Zie hiervoor ons privacy statement op deze website: Privacy Statement & Disclaimer .

Voorwaarden woningzoekende

Zodra u uw woning heeft gevonden, vragen wij u naar een aantal bescheiden. Wij vragen deze gegevens om een zogeheten huurcheck [screening BKR, EDR en Identiteit] uit te voeren en om bijvoorbeeld bijvoorbeeld de huurovereenkomst op te stellen.

Wij vragen van u de volgende bescheiden:

 • Acceptatie algemene voorwaarden
 • Geldig legitimatiebewijs
 • Kopie meest recente salarisspecificatie
 • Kopie bankafschrift met aantoonbaar laatst verdiende salaris
 • Kopie van uw arbeidsovereenkomst of werkgeversverklaring
 • Uittreksel KvK incl. financieel jaaroverzicht van de laatste twee jaar met accountantsverklaring*

*Uitsluitend van toepassing op zelfstandig ondernemers.

Betalingsvoorwaarden* bij acceptatie van huurruimte:

 • Eén maand huur aan borg
 • Huursom van de eerste betaalperiode
 • Mogelijk éénmalige verhuurkosten t.h.v. van maximaal € 175,- incl. BTW
  (heffing voor verhuurder, dit zijn geen bemiddelingskosten aan Regio Vastgoedmakelaars.)

*Genoemde verhuurkosten dienen vóór of uiterlijk tijdens het ondertekenen van de huurovereenkomst aan de verhuurder worden voldaan. De Regio Vastgoedmakelaar int deze kosten voor de verhuurder. Zie 'verhuurkosten' voor meer informatie.
*De borg- en huursom dienen vóór de sleuteloverdracht te worden voldaan.
*Borgsom ontvangt u na de huurperiode retour van de verhuurder/beheerder, indien alle bepalingen uit de huurovereenkomst zijn nagekomen.

Verhuurkosten

Verhuurkosten zijn door de huurder te betalen kosten voor werkzaamheden die de verhuurder maakt en/of laat uitvoeren bij het opnieuw verhuren van leeg gekomen woningen. Denk daarbij aan kosten voor het opmaken van het huurcontract of voor het rondleiden van aspirant-huurders door de woning. Meer informatie omtrent deze kosten kunt u vinden op de website van Rijksoverheid.